Take a fresh look at your lifestyle.

Xiaomi Menunjukkan Sokongan Rangkaian 5G Pada Mi Mix 3

0 54

Jurucakap Xiaomi Donovan Sung telah berkongsi foto Mi Mix 3 di Twitter dengan menunjuk peranti tersebut menyokong rangkaian 5G. Foto menunjukkan peranti di hadapan peralatan ujian radio, dengan ‘5G’ muncul pada paparan telefon itu sendiri. Walau bagaimanapun, jika peranti itu sendiri mungkin menyokong rangkaian 5G, jangan mengharapkan untuk dapat menggunakannya rangkaian 5G dalam waktu terdekat kerana tarikh sokongan rangkaian 5G di Malaysia tidak dikeluarkan secara rasmi buat masa ini.

Anda mungkin bernasib baik dan dapat menggunakannya di beberapa kawasan ujian sebelum itu, tetapi ini umumnya julat 5G lebih dekat dengan Wi-Fi daripada teknologi data mudah alih tradisional seperti LTE. Ini bermakna bahawa kawasan perlu diliputi dengan stesen pangkalan 5G di pelbagai tempat bagi menyediakan liputan kawasan yang luas, dan mungkin terhad kepada mereka yang jauh dari pusat bandar.

Walau bagaimanapun, apabila 5G dilancarkan secara meluas, anda boleh mengharapkan untuk melihat kelajuan sehingga sepuluh kali lebih cepat daripada 4G / LTE. Foto terdahulu yang dikongsikan oleh Xioami itu menunjukkan reka bentuk gelongsor dengan skrin penuh pada peranti tanpa takuk di skrin. Khabar angin mengatakan Mi Mix 3 akan dilancarkan bulan depan, tetapi tarikh sebenar masih belum diumum oleh mereka.

Sumber: Weibo (Lin Bin)
Comments
Memuat...